05 July 2008

Selingan: Wanita Memang Kompleks!

Sebelum anda membaca entri ini, cuba jawab soalan ini dahulu. Agak-agak, betul ke yang wanita lebih kompleks dari lelaki?


Fikir-fikirkanlah sambil anda membaca entri ini.

Lelaki

  1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
  2. Sampai kedai makan, masuk
  3. Ambik Pinggan
  4. Letak nasi
  5. Letak Lauk
  6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
  7. Makan
  8. Habis
  9. Balik Opis or
  10. G surau

Perempuan

  1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
  2. Perhatikan orang waktu jalan
  3. Sempat mengumpat dulu
  4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
  5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
  6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
  7. Ramai orang,cari kedai lain.
  8. Jalan lagi
  9. Dah puas ati..masuk..
  10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
  11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
  12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
  13. Dah puas ati, ambik nasi
  14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
  15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
  16. Buang balik nasi.banyak. .
  17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
  18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
  19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana , tenguk sini
  20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
  21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
  22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
  23. Ambil lauk
  24. Pusing lagi
  25. Carik sayur pulak!
  26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
  27. Ke kaunter bayaran
  28. Tgk2 nasi dlm pinggan
  29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambikâ€
  30. Sampai depan kaunter “berapa?â€
  31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
  32. Keluarkan duit
  33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
  34. Tutup dompet. Ambik nasi
  35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
  36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
  37. Cari tempat duduk lain
  38. Jumpa. Duduk..
  39. Alamak. Air tak order lagi
  40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
  41. Order air
  42. Bangun
  43. Ambik sudu
  44. Duduk
  45. Bangun
  46. Ambik Tisu
  47. Duduk
  48. Air sampai
  49. Belek dompet (Step tadi)
  50. Bayar
  51. Tutup
  52. Minum air
  53. Start makan
  54. Tengok-tengok orang sambil makan
  55. Makan separuh..kenyang
  56. Sebab dah minum air
  57. Letak sudu, letak garpu
  58. Pinggan tolak tepi
  59. Borak2 kater makanan tak sedap
  60. Ngumpat2..tg korang
  61. Pukul 2, naik opis..
  62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!

Hak³. So, adakah perempuan memang kompleks atau list ni yang saja ditokok tambah?

Apa kata survey?

p/s: soldier of fortune

5 comments:

+ernie+asyura+ said...

huh cik algojos..ada ka pompuan cam tu? kawan2 kot eh :p
saya rasa ciri2 kat atas tu sedikit sebyk ada kat awk jugak..
belek2 tmpt tgk..erm..ramai..jom blah tmpt lain..pastu tgk2..lauk dah takdak tukar tmpt lain..pastu plak bila ujan skit ja..ala ujan la..huhu..awak pon ada gak ciri2 tue :p
tak baik woo..ngata org ..kecik ati pompuan kat ARB tue :p

Honeylemon said...

ewah..ewah.... x sume pompuan sekomplex e2 yer...... statement e2..statement 'melampau'... auta belaka.. kureng faktanya....

- ada gak org pompuan x suka mgumpat...
- ada gak org pompuan yg x brp kisah penampilan diri....
- ada gak org pompuan yg x memilih mknan (mkn apa yg ada)
- ada gak yg x cerewet...
- ada gak yg x nak amik tau hal org len...
- x sume belek2 dompet sbelum byr la...
- x sume buat isyarat mata sbb mknan mahal...
- eeeehhhhh rimasss la byk btul tuduhan palsu ....

kata survey - sume tue ditokok tambah.....

:)

eedany said...

yup... kebanyakan perempuan macam tu tak dinafikan tapi tak semua juga lelaki macam tu kan, kan?

apapun...tanpa wanita sepi lah lelaki...betul tak?

:)

Orang akuarium sebelah said...

Ntah la, no comment la, sebab ada sorg guy dok akuarium sebelah aku tuh pon, boley tahan jugak tengokkan muka bila kitrg pompuan nih bercerita...siap dgn dailog "ape ce?".....ada mau komen?

aL-gOjO said...

asyura: sekadar memastikankebersihan kedai hehehe

honey: majoriti ke minoriti tu :p

eedany: Yea yea edany! heheh. Tak sume laki gak cam tu

orang akaurium sebelah: aku saja nak tau info terkini ahahaha

p/s: makan kedai mamak :p

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin