29 July 2008

Wake Up!

Bila kita di kejar oleh masa ...

Jiran akaurium sebelah duk menjeling-jeling.

"Tengah update nampak"

"A'ah...update...tapi x penah nak publish...jadi draft jerkk"

Kalu ikut hati dan perasaan, mau je publish draft dalam ni. Tapi tak syiok la kan..ibarat orang nak makan nasi...kenala makan time tengah panas, bukan makan nasi semalam yang dah di panaskan!

Apa cite terbaru ni?

Banyak je cite terbaru :) yang gempar lagi mengemparkan pun ada. Semuanya akan di terbitkan satu persatu...tidak perlu rakus. Bukan takut terliwat..opppss!!! terlewat untuk memberitahu, tapi masa dan keadaan belum mengizinkan.

Dalam mengejar impian dan angan², hambatan kerjaya juga kian terasa. Rezeki dari ALLAH :) Hidup ibarat roda, mula² kita berada di bawah...lambat laun kita akan naik ke atas. Bila dah duduk kat atas, SYUKUR kena ada.

Jika di lihat masa yang berlalu, tidak sedar keadaan sudah banyak berubah. Kalu umur menjadi perhitungan, alamak sudah menjejaki penghujung 20-an. Aisey, orang kata life start at 40 kan? Ahahaha.

Menyusun impian dan angan² bererti kita sudah bersedia untuk menghadapi hari mendatang. Hidup penuh pancaroba. Dugaan dan ujian datang dari segala arah. Ketabahan menjadi kayu ukuran. Baca emel dari seorang teman, mengingatkan diri sendiri akan dugaan yang boleh datang tanpa diduga. Harap beliau tabah. Simpati bukan diukur dari wang ringgit. Simpati @ kesian di tunjukkan dengan keikhlasan hati. Berkongsi idea dan pandangan di harap dapat meringankan beban.

Sekadar meng 'update' kan diri.
Kita berjumpa lagi di lain rancangan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin