10 July 2008

IKLAN: Ayam Den Lopeh

Dapat dari youtube. Artis tak tau sapa hehe. Macam student IPT jerk.

video

kredit to aping@apeng :)

Enjoy!

IKLAN: Perasa Udang atau Perasaan Udang?

Pernah makan jajan? Ala, orang kampung kata junkfood :)

Dapat emel dari membe semalam. Tersenyum sorang² tengok label pada makanan tu. Ada ke perasaan udang? Alamak, makanan tadi di buat dengan perasaan udang la keh³

Tak sangka udang juga berperasaan. Enjoy!

p/s: makan dengan tidak berperasaan :p

09 July 2008

Apa Sudah Jadi?

Neenongg ...Neeenoonngg!

Tengah syoik buat repot tetiba loceng kecemasan berbunyi. Terkejut aku. Ada latihan kebakaran ke? Yang lain buat selumbe jerk. Aku tengok Kat tingkap. Mana tau ada sap ke apa ke dari bawah. Maklumla duduk tingkat 11 ni susah gak nak terjun kalu ada apa² heheh. Aku dongak ke atas, takda plak air pancut atas kepala aku ni turun.

Jiran sebelah akurium pun buat selumber sambil menyedut air coke burger king. Loceng bunyi tapi takda apa berlaku. Selang 20 minit, loceng mati. Emel dari pihak pentadbiran muncul. "Jangan panik" katanya. "Semuanya dalam kawalan. Jangan gunakan lif buat sementara waktu. PIhak kami kasih menyiasat punca kejadian".

Aku rasa mesti ada tikus gigit wayar loceng tu sampai bunyi. Tak pun ada orang gatal tangan main bunyi². Loceng dah stop, apa lagi...sambung keje lor!! (jangan main blog jerkk ahahaha)

p/s: cita² nak jadi bomba :)

Santai :)

Ini kisah teman dari seberang... begini..

Zaman ni zaman susah. Harga minyak naik terus, akibatnya terjadi pemberhentian di berbagai syarikat. Salah satunya yg terkena pemberhentian ialah Suparjo dari Semarang, Indon. Bulan ni dia tak dapat kirim wang utk isterinya di kampung halaman. Hanya dapat kirim surat yg isinya demikian:

Isteriku tercinta,

Maafkan kanda sayang, bulan ni kanda tak dapat kirim wang utk keperluan keluarga di rumah. Kanda hanya dapat mengirimkan buatmu 1000 ciuman.

paling cinta,
Kanda Suparjo

Seminggu kemudian Suparjo mendapat surat balasan dari isteri tercintanya

Kanda Suparjo tersayang,

Terima kasih atas kiriman 1000 ciumanmu. Utk bulan ini Dinda akan menyampaikan laporan perbelanjaan keluarga:

Tukang minyak bersedia menerima 2 ciuman setiap kali membeli 5 liter minyak tanah.

Tukang letrik mahu dibayar dengan 4 ciuman setiap 10hb setiap bulan.

Tuan rumah mahu sewanya dibayar ansuran 3 kali ciuman setiap hari.

Tokeh kedai runcit tak mahu dibayar pakai ciuman. Dia mintak yg lain jadi Dinda terpaksa berikan saja.

Hal yg sama juga kepada Guru Besar dan guru kelas sekolah di Nanang yg dah 3 bulan tertunggak.

Besok Dinda nak ke pajak gadai utk tukar 200 ciuman dgn wang tunai sebab Tokeh pajak gadai dah sedia tukarkan 200 ciuman dan gadaian yg lain dgn wang Rp650 ribu. Lumayan buat belanja sebulan.

Keperluan peribadi Dinda bulan ni mencapai 50 ciuman.

Kanda tersayang..

Bulan ni Dinda merasa menjadi org paling kaya di kampung kita kerana Dinda berikan hutang ciuman kepada ramai pemuda di kampung dan siap ditukar dengan apa pun keperluan Dinda.

Yang dari kanda masih berbaki 125 ciuman, kanda ada fikiran bagaimana mahu dihabiskan? Atau Dinda simpan dululah dalam tabung yer??

Paling sayang,
dari Dinda Suti Nirwingsih


Gedebuk. .. Suparjo pengsan!!!!

IKLAN: Bantal dan Anda


Bantal dan Anda

Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-
  • Memeluk Bantal
    Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik. Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.

  • Menggunakan Banyak Bantal
    Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan
    pandangan orang lain.

  • Tidur Dengan Satu Bantal
    Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.

  • Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
    Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar
    menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.

  • Tidur tanpa Bantal
    Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat ego.

  • Tidak punya bantal
    Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!!

p/s: tido atas sofa

06 July 2008

Jalan-Jalan Tengok Wayang

Apa aktiviti malam minggu?

Oleh kerna Jacobs Walk of Life tu dah di cancelkan, maka timbulla beberapa aktiviti spontan aku. Minggu lepas baru teringat yang aku baru je dapat 2 keping TGV tiket 'percuma' selepas aku menebus mata bonus link aku. Belek² tiket percuma tu, validity dia sampai 31/08/2008. Cantikkk...ada can nak tengok midnite malam ni!

Lepas magrib aku terus pi jemput Cik Asyura dan kitorang terus pi Sunway Pyramid. Sekali sampai sana punya ramai manusia daa! Tengok kat screen Tv TGV tu sume filem dah full house! Penangan malam minggu la ni. Kitorang pun beratur. Sampai turn kitorang, aku tanya movie apa paling awal sekali kat awek kaunter tu. Dia kata Sepi paling awal kul 9 lebih. Aiseyy..aku bajet filem Hancock sama Wanted. Lepas tu dia kata tiket filem Hancock yang orang booking tapi tak tuntut akan direlease lebih kurang 5 minit lagi. Aku cakap "Okeh". Aku pun cakap aku akan tunggu.

Lepas berlalu dari kaunter tu aku beratur semula. Memang panjang barisannya. Aku bajet bila tiba time aku nanti sure dah lebih 5 minit. Perkiraaan aku memang tepat, sampai jerkk dapat tiket 9.50 pm citer Hancock! Aku pun hulur voucher TGV yg aku dapat tu. Yes! dapat tengok free movie ahahaha. Aku tanya kul berapa abis Hancock nih, awek kaunter tu cakap dalam kul 11.25. So, aku beli satu lagi tiket citer Wanted plak kul 12.30 am plak! Malam ni rally tengok wayang! Jom kita tengok menarik ke tak cite ni :)

Hancock
Masa aku mula-mula tengok iklan cite ni, aku tak tau pun Hancock ni pasal apa. Nampak pic Will Smith pakai google aku bajet mesti citer pasal fighter kapal terbang. Sekali tengok teaser, rupanya citer superhero daa!

Sinopsis (aku copy paste je ni haha):

There are heroes... there are superheroes... and then there's Hancock. With great power comes great responsibility -- everyone knows that -- everyone, that is, but Hancock. Edgy, conflicted, sarcastic, and misunderstood, Hancock's well-intentioned heroics might get the job done and save countless lives, but always seem to leave jaw-dropping damage in their wake. The public has finally had enough -- as grateful as they are to have their local hero, the good citizens of Los Angeles are wondering what they ever did to deserve this guy. Hancock isn't the kind of man who cares what other people think -- until the day that he saves the life of PR executive Ray Embrey, and the sardonic superhero begins to realize that he may have a vulnerable side after all. Facing that will be Hancock's greatest challenge yet -- and a task that may prove impossible as Ray's wife, Mary, insists that he's a lost cause.

Mula-mula tengok memang menghiburkan. Tapi lepas setengah jam aku dah terasa busan skit. Maybe cite ni agak slow bila dah masuk part tengah² nih. Agak tak paham juga siapa John Hancock ni atau dari planet mana dia datang. Tiba-tiba Mary juga ada kuasa macam Hancock! Wattt?!! Sapa sebenarnya diorang ni?

Olahan cite pada aku lebih menarik lagi kalu tengok Ironman. Maybe sebab kita dah tau plot citer Ironman tu macamana dan kita tau sapa Ironman. Tapi Hancock ni...aku pun tak tau. Ada power ala² superman tapi vulnerable bila bersama Mary.

Apapun, lakonan Will Smith memang menghiburkan. Ada juga moral dalam cite ni. Secara keseluruhan aku bagi 2.5 bintang jela dari 5 :)

WantedFilem lakonan Angelina Jolie memang best! 5 minit pertama cite ni start tak senang duduk dibuatnya. Aksi stunt kejar mengejar Wes dengan Cross memang mendebarkan! Ditambah pulak dengan aksi Angelina Jolie memandu kereta tu yang macam korang tengok dalam trailer tu, memang syiokk! Tapi awas ya, jangan ditiru aksi itu :)

Apa sebenarnya cite Wanted ni?

25-year-old Wes was the most disaffected, cube-dwelling drone the planet had ever known. His boss chewed him out hourly, his girlfriend ignored him routinely and his life plodded on interminably. Everyone was certain this disengaged slacker would amount to nothing. There was little else for Wes to do but wile away the days and die in his slow, clock-punching rut. Until he met a woman named Fox. After his estranged father is murdered, the deadly sexy Fox recruits Wes into the Fraternity, a secret society that trains Wes to avenge his dad's death by unlocking his dormant powers. As she teaches him how to develop lightning-quick reflexes and phenomenal agility, Wes discovers this team lives by an ancient, unbreakable code: carry out the death orders given by fate itself. With wickedly brilliant tutors--including the Fraternity's enigmatic leader, Sloan--Wes grows to enjoy all the strength he ever wanted. But, slowly, he begins to realize there is more to his dangerous associates than meets the eye. And as he wavers between newfound heroism and vengeance, Wes will come to learn what no one could ever teach him: he alone controls his destiny.

Macam tu la kisahnya. Aku suka betul style diorang bila adegan tembak menembak nih. Peluru tu buleh pi arah lain tu! Bila dengar nama Sloan ni, aku teringat kisah Alias. Kire Wanted ni ala-ala Alias gak la kot hehehe. Sebuah organisasi rahsia yang ditugaskan untuk membunuh orang bila nama mereka tercatat pada mesin tenun. Menarik. Tak senang duduk juga dibuatnya bila tengok aksi stunt diorang. Setiap filem memang ada kelemahannya. Macam tu gak la cite ni. Kadang-kadang aku sendiri 'hilang' dalam menghayati plot cite ni. Terlalu asyik tengok aksi stunt dalam tu. Bagi peminat kisah-kisah ala-ala macam ni, sure korang dah buleh agak apa akan terjadi bila ending. Hero membunuh ayah sendiri sama ditipu oleh organisasi dia sendiri. Bagi peminat Angelina Jolie, jangan kelipkan mata korang tengok aksi dia dalam filem ni!

Overall, aku bagi 3.5 bintang dari 5! Menarik untuk ditengok :)

p/s: tak sempat nak tengok Incredible Hulk

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin