03 June 2008

Bila aku menulis ...

Salam ceria!

Sepi seketikan kan? Aku sebenarnya bercuti sejak hari khamis haritu sampai la hari isnin (semalam)! Lama giler cuti hehehe

Duduk kat umah nak connect internet pun susah. Kalu korang rujuk post aku [disini], aku guna celcom broadband pakej D98 dengan modem Bluecube berharga RM499.00. korang boleh baca la posting aku pasal modem dan pakej ni [kat sini].

Bila connect je guna laptop kat umah, tengok² dapat speed 128kb/s jerk! Sapa la yang tak benggang. Rupanya kat muar belum dapat 3G mahupun 3.5G! Dengan speed segitu, aku rasa siput pun kalu kita ajar lumba lari, dia boleh lari laju! Siput berlari? Pernah nampak ke? Perumpamaan sahaja. Kalau siput boleh berlari, sure ada kedai jual siput yang macam tu!

Sebelum bercuti aku ada juga buat 2-3 posting…lepas tu aku set ‘schedule’ dengan harapan masa aku cuti hari jumaat, satu posting akan publish. Hari sabtu, satu lagi akan pusblish, tapi tengok² satu pun tak publish! Aisey….aku salah set ke apa? Aku tengok dalam inbox aku ni masih schedule lagi. So, oleh kerana cerita tu dah basi, aku edit balik la nak bagi syiok skittt. Baru ok kan? Macam nasi la, kalu dah biar lama sangat sampai tak makan, sure basi kan? Kalu dah basi makan pun boleh sakit perut. Sama la gak dengan nasi sejuk, nak makan pun tak syiok! So, kena panaskan dulu.

Okla, lagi panjang aku menulis, lagi banyak cerita bukan² kan. So, kengkawan semua, sori kerana lambat update! Kita berjumpa lagi dalam episode akan datang!

p/s: cuti² malaysia!





7 comments:

Honeylemon said...

bestnyer org e2 bcuti.... ceta la cikit... hehehe...

aL-gOjO said...

hehehe
bulehh

nadzunix said...

wah wah wah ...
cuti cuti msia ekk ...
besh besh ...
meh kasi habaq skit pi mana?

iskk... org kat sini sakit ati dgn broadband celcom!! tetiba xleh pakai
n bila p booth dia .. leh lak dia ckp .. sy tak tahu ..cik kena pergi tmpt cik beli broadband ni!! wut !!!
da la jauh .. uhuhu ... kat kb nu .. bila masa r nak pi sana lg ... :(
last2 kena pakai wireless kat umah .. kalo pi memana susah nak guna line dah ...

upss ..ngadu lak ..ekekek

aL-gOjO said...

pakai celcom braodband gak ke?
samala!

sejak dua menjak ni asyik problem jerkk! slow macam siput sedut!

tapi nak buat camana, dah ada kontrak 12 bulan...guna jela...
pasrah²

+ernie+asyura+ said...

lama sungguh awk cuti..rasanya basuh baju sehelai sehari pon habih,kan ;)

itula..muar tak dpt 3g lagi..ish3..ish3..ish3..
rasanya kulim pon dah ada :p
promote2!
takpala..sabar jalan..celcom pon celcom la..
rasanya smua pon broadband ada masalah jugak..

pasrah2!

aL-gOjO said...

elehh
nanti kat muar pasang 3.5g la :p

nadzunix said...

yups prob sgt2 ...
tensen jap

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin