20 June 2008

Al kisah: Gila-Gila Remaja

Langkawi oh Langkawi!

Zaman muda² dulu (la ni pun bukan tua sangat :p), aku dengan geng² aku suka berjalan merata corok. Maklumla, masa tu PTPN bagi sponsor (tapi kena bayar balik sebab tak cemerlang hehehe). Ada sekali tu kalu tak silap aku masa aku final year. Kitorang baru abis exam. Duit PTPTN banyak lagi, so kitorang decide pi melencong ke Langkawi!!

Pakat 9 orang (jadi samseng Kg. Dusun) beli tiket bas naik kat Puduraya, terus ke Jeti Kuala Kedah. Dari sana kitorang naik feri ke Pulau Langkawi! Saja nak imbas memori lama. Jom jalan² (ala-ala Maria Tunku Sabri :p) ;


Selamat Datang Ke Langkawi!


Monumen yang wajib di ambil gambar!


Bila udah sampai Langkawi, wajib pergi Tasik Dayang Bunting!


Berenang-renang bebas (pelampung disediakan hehehe)

Beras Basah Island

Masa kat sana kitorang sewa umah gak utk 4 hari 3 malam. Tuan umah punya la sporting. Breakfast je kat umah dia hehehe. Kitorang sewa satu bot dengan pakej pi 5 pulau sekitar Langkawi! seronok meh!

Bila lagi la mau ke Langkawi nih...

p/s: Gayat naik kabel car!



4 comments:

Honeylemon said...

bestnyer g jnjalan ramai2.... sewa bot ngan duit PTPTN??? ahakssss...

aL-gOjO said...

Ekekeke
Duit yang ada jangan membazir ekekek

+ernie+asyura+ said...

awak..bukan ka awak naik bas dari pudu ke jeti kuala perlis? huhu..
jom la nanti kita pi sesama..honey moon..kakakaka :p
tapi saya tak akan bawak awk naik kabel car ..i know u gayats !hahah..ish3..tak leh masuk pertandingan panjat pokok nyioq ni..

aL-gOjO said...

naik dari kuala kedah la, balik baru turun kuala perlis, rasanya cam tu ahahaha...alamak, lupa suda!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin