27 May 2008

Sesekali Menulis ...

Asal hujan je, jalan jem....asal jalan jem je, hujan!

Macamana tu? Hairan bin Ajaib, tapi itulah hakikatnya! Nak pulak kena time balik kerja. Berbondong-bondong kereta dan lori serta motosikal memenuhi jalan raya utama ibu kota. Ada juga abang polis jaga tapi still teruk! i mean bukan polis tu yang teruk tapi keadaan lalulintas yang teruk!

Naikmotor pun tak terkecuali...kalau dah jem teruk, sangkut gak! kalau naik kenderaan 4 roda lagi la!

Jem oH jem!

Kalau nak ikut masalah jem ni bukan benda baru pun. Tapi bagi aku yang baru beberapa bulan kerja kat KL ni, memang macam culture shock! Kalau dah jem memang susah nak gerak. Kalu sesapa yang pakai kereta manual tu mau menggigil kaki nak tekan klac! Kalau kat muar dulu, kalu bandar jalan jem, buleh ikut jalan jauh skit terus masuk by-pass baru, terus tembus bukit pasir!

Sesekali teringat beb!

p/s: Hujan-hujan macam ni...tido kan sedapp ekekeke

Click here to get The Blog Profits Blueprint





6 comments:

+ernie+asyura+ said...

incik algojos..
saya tak nak komen untuk jem oh jem..
sebabnya kalo tak ujan pon jem..
waduh3..tak pernah rasa tak jem..haha

tapi kan..gambar kucing tu macam ku kenal saja :p
incik algojos telah menginterprem kucing saya eh..
tak pasal2 glamor ja si Lalo nih..kah3..

apa2 pon tak ujan pon best tido..ujan lagi la best..yuhhuuu

aL-gOjO said...

kucing tu model jerkk utk iklan kali ni :p

laiciemanis said...

laa..baru nak ingat bypass muar ke..eh bukan dok kl lg best ker wan heheh ;p

aL-gOjO said...

sekali sekala kena jem macam tu mula la ingat bypass muar zila heheh
boleh kita racing² kat situ ekekeke

+ernie+asyura+ said...

wah..banyak eh awk teringat2 ..time kat muar smua..huhu..ingat sapa tu? ;p

+ernie+asyura+ said...

algojos teringat aweks2 yang ditinggalkan dekat muar.huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin