05 January 2010

Apa Cite Bang?

Tahun Baru Dan Azam

Rasanya masih tak terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua pembaca dan follower blog nih. Bukan takmo tulis entry pasal tahun baru ni, tapi kesibukan yang tiba² dan ditambah dengan keberatan jari untuk menaip menambahkan lagi faktor untuk menulis (sebenarnya malas hahaha)

Bercakap pasal tahun baru, pasti kita akan bercakap jugak pasal azam tahun baru. Biasanya macam tu lah rutin kita setiap tahun. Asal tahunu baru jerk, ada azam baru. Asal ada azam baru jerk, nak tunggu tahun baru. Sebenarnya kalu nak berazam ni tak payah nak tunggu sampai tahun baru. Kita boleh membuat azam setiap hari dalam hidup kita. Sebelum tidur tu, hah, pasang azam siap² untuk esok, lusa, tulat, tonggeng (eh ada ke? perkataan ni). Takda sapa yang larang pun.

Orang yang sentiasa membuat azam ialah orang yang cemerlang sebab dia ada hala tuju dia. Dia ada matlamat dia. Kan cantik macam tu. Hidup kena ada matlamat dan halatuju. Bukan sembrono jerk.

Jadiknya, berazamlah anda sebelum anda diazamkan. Paham tu? Azam kecik² pun takpe. Dulu Mat Jenin tu panjat pokok pun dia ada azam gak. Tapi azam hanya azam. Habuk pun tarakkk. Kita jangan jadik Mat Jenin okeh. Jangan azam jerk berjela-jela atas kertas tapi takda tindakan. Kang tahun depan orang tanya apa azam bang? Kita jawab "Aku nak tunaikan azam tahun lepas" Owh, sungguh tertinggal keretapi macam tu.

Zassss!


Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin