13 December 2009

Edisi Makan Pulakk

Char Kuew Tiau

Haritu masa ke kulim, saya berkesempatan singgah di kedai char koay teow sg. dua yang boleh dikatakan agak glamor di kawasan sini. Apa yang menarik kat kedai nih? Tengok signbod je pun kita boleh tau, sg. dua char koay teow telur ayam dibasuh. Fuhhh..telur ayam siap di basuh dulu sebelum di goreng. Hebat tu. Dalam hati saya pada pertama kalinya terpikir, adakah kulit telur ayam tu di goreng sekali? Owhh...nehi..hehehe. Hanya telur sahaja di goreng, tetapi tidak kulitnya.

Waktu perniagaan kedai ni dibuka dari jam 3.30 petang hingga ke 2.00 pagi! Sesuai bagi sesapa yang suka melapak sampai ke pagi! Dan kedai ditutup ada hari rabu. Apa menunya? Antaranya, char koay teow kecil, besar, special, udang goreng dan nasi goreng udang. Harga, amat berpatutan. Dari RM3.00 hingga RM4.50. Udang goreng sepinggan pulak RM5.50 sahaja (mana tau tak cukup udang dalam koay teow tu kann, korang buleh order menu add-on nih)

Dan saya telah memesan char koay teow special satu. Yang special rupanya di tambah telur goreng sahaja dan extra udang. Boleh di makan tanapa was-was sebab telur ayamnya di basuh heheh.

Lepas makan, blurrppp...Alhamdulillah. Rasa nya boleh tahan dan boleh dicuba :)


Photobucket

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin